Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Δήλωση ενδιαφέροντος για ομάδες και επιτροπές

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΔΑΔΕ) αποφάσισε σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσει μια εκδήλωση με σκοπό την γνωριμία όλων των εμπλεκομένων και τη συζήτηση των στόχων και των τρόπων που θα υλοποιηθούν και ενεργοποιηθούν οι στόχοι αυτοί. Σας καλούμε να διαβάσετε το καταστατικό του ΠΑΔΑΔΕ στο blog και όσες / όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για πιο άμεση εμπλοκή και βοήθεια σε ομάδες και επιτροπές. Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΔΑΔΕ τώρα ξεκινά τις δραστηριότητές του με αφετηρία την επιθυμία όλων μας για ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι πέρα από τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του καθενός, υπάρχει η μεγάλη ανάγκη για θεσμική και συλλογική – μη κρατική - παρέμβαση σε άπειρα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης, τα οποία συρρικνώνουν τις αρχές της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα προβλήματα αυτά δεν προέρχονται μόνο από κυβερνήσεις και πολιτικούς οργανισμούς, αλλά από ανθρώπους, συντεχνίες και αντιλήψεις που με τον τρόπο τους οδηγούν συχνά τη σύγχρονη κοινωνία μας σε κοινωνία του μεσαίωνα και του σκοταδισμού.

Όσο μπορεί να λειτουργήσει η ανθρώπινη παρέμβαση, εμείς από τη μεριά μας θα εντοπίσουμε, θα αναδείξουμε, θα επέμβουμε και θα δημοσιοποιήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, τονίζοντας τις κακές αλλά και καλές πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται.

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο alionar@otenet.gr .
Σας ευχαριστούμε

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Αντώνης Λιοναράκης
Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ

Βασίλης Μακράκης
Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης

Βάσω Χατζηνικήτα
Αναπλ. Καθηγήτρια ΕΑΠ

Στάθης Μπάλιας
Επίκ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών

Βιβή Βασάλα
Καθηγήτρια Β/βάθμιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου